vrijdag 20 augustus 2010

De "echte" tasNadat alle patroondelen geknipt waren heb ik alles naar buiten gebracht en heerlijk de hele dag in de tuin achter de naaimachine gezeten. Wat is dat toch een geweldig kado: mooi weer zonder al te veel wind!
De stof en de ritsen:
Dit keer heb ik geen deelbare rits gebruikt, dat geeft een mooier resultaat omdat deze rits iets soepeler is. Bovendien heb ik ontdekt dat deelbaar niets toevoegt.
De binnenkant, met ritsvakje en een lus om de sleutelbos aan te hangen.En dit is dan het eindresultaat. De ringen die de verbinding vormen tussen de linten onder door, de hengsels en de striklinten krijg ik niet zo goed op de foto helaas.
De binnenflap heb ik dit keer doorgestikt op 1,5 cm onder de rand. Hij blijft nu veel mooier glad in de tas liggen, Dus ik denk dat de combinatie, laag doorstikken en een soepele rits het verschil maakt.
Mijn schoondochter was erg enthousiast over de tas en ik vond het erg leuk om de complimentjes in ontvangst te nemen van iedereen die hem bewonderd had ;-)

2 opmerkingen:

  1. Deze is ook mooi! Moet toch maar eens de stoute schoenen aantrekken. Had al stof gekocht en een patroon getekend. Nu nog knippen en in elkaar zetten (niet deze tas hoor, had een andere Eloleo tas)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben toevallig op je blog terecht gekomen via een linkje van kledingatelier annelie.
    Amai, ik ben onder de indruk, heel erg boeiend en bijzonder dat je al die mooie borduur- en andere handwerktechnieken toont. Ik vind het erg fijn om nieuwe, ongekende dingen te zien Doe gerust zo voort, het is een fantastisch goed idee.
    Groetjes, sneksniltje

    BeantwoordenVerwijderen