zondag 28 oktober 2012

try out

Een van de dingen die op mijn lijstje met "urgent-te-leren-dingen" staat: BH's maken.
Dit is een halverwege gestaakt project maar eerlijk is eerlijk het líjkt er op dat het een bh zou kunnen worden.
Wordt vervolgd dus

jongens pyjama


En kijk:
Druk bezig met het tekenen van heren-grondpatronen was de opdracht in het boek om een makkelijk herenkledingstuk te maken om alvast aan het heren-vak te wennen.
Nu was dat laatste niet echt nodig in de loop der jaren heb ik al heel wat herenbroeken gemaakt. Maar mijn zoon was wel aan een nieuwe pyjama toe en er lagen toch nog lapjes in de kast.
De linkermouw is schuin van draad en heeft stofstempels van een vrij grote printplaat met een dorsmachine er op. Zoonlief is reuze blij met de pyjama, op de groei, die zoals hij me avond na avond verzekerd; HEERLIJK! zit. Ik kan nog net voorkomen dat hij de broek dag en nacht draagt.

Winterjas voor mezelf

Zooo, ik denk dat vandaag de dag is dat ik mijn blog weer eens bijwerk.Onderstaand een paar foto's van de winterjas die ik voor mezelf heb gemaakt.
Door de tussenvoering van winddichte stof, die lekker dun is en dus de jas geen extra volume en gewicht geeft, heeft hij inmiddels ook bewezen dat hij lekker warm is als het vriest :))



Leuke knoop he?!

Lapswap

Hallo Bloglezers,

Ik doe mee met iets wat ik nog nooit gedaan heb:
Lapswap
4 lapjes opsturen en er straks 4 andere voor terug krijgen. Toen ik erover las werd ik meteen helemaal blij.
Tot nu toe heb ik ook geen links in mijn berichten geplaatst, (niet doorvertellen dat ik niet wist hoe dat moest) dat is dus ook nieuw ik ben benieuwd of het werkt en of nog meer mensen enthousiast worden van deze aktie.


En hier deed ik dat:
Lapswap by Kris

vrijdag 5 oktober 2012

tasje


Dit is een grapje en een probeersel. Van een oud lapje, wat ik trouwens zelf nog wel leuk vond maar mijn dochter van 18 ábsoluut niet! De kleuren zijn in werkelijkheid wat feller en er zit een glans over de stof. Het is een tasje, met een veter die je aan kunt trekken. Super simpel, het leek me als gymtas voor een kleuter helemaal niet zo verkeerd en dus is het op de post naar een van mijn kleine nichtjes. Ik heb nog niet gehoord of zij het net zo lelijk vind als mijn dochter, maar mocht dat zo zijn, dan kan ik daar niet van wakker liggen.

Winterjas


Een nieuw seizoen en een jongetje dat overal uitgegroeid was....... Ik heb al twee lange broeken gemaakt, waarvan er een op deze foto's staat. In tegenstelling tot vorig  jaar werd mij nu enigszins verwijtend gevraagd wanneer ik nou eindelijk eens een jas voor hem ging maken!
't Kan verkeren blijkbaar, vorig jaar wilde hij absoluut geen jas aan en heb ik hem door de koude weken geloodst met een jas die nog nét kon. En nu heb ik een stoer jack gemaakt van de stof die ik vorig jaar september al had gekocht. Hij is er erg blij mee. Hopelijk is hij ook warm genoeg voor vrieskoude dagen en anders, ach dan maak ik toch gewoon nog een jas? :-)